ESPAI PÚBLIC I CIVISME

Les parteix de que l'espai públic és l'espai comú de tota la comunitat i que cal aconseguir la corresponsabilitat en la neteja i manteniment. El treball planteja un model sostenible amb un urbanisme social, participatiu i cívic basat en l'eficàcia i el foment de les conductes cíviques, així com el respecte a les persones, els objectes del mobiliari urbà i el medi ambient. Hi ha dos programes del Consorci que desenvolupen les seves activitats en aquest sentit.

Brigada de manteniment

Neix originàriament lligada a l'àmbit laboral i en concret de la necessitat de trobar un programa que doni resposta a una borsa de persones del barri amb un alt risc d'exclusió social. Consensuadament, amb els serveis socials, laborals, educatius i la xarxa veïnal s'engega un programa amb una metodologia de treball protegit per donar cabuda a persones amb aquest perfil. Coma resultat hi ha un equip de neteja i manteniment que fa un treball real en una feina de capacitació que els prepara per a la inserció en el món laboral, a l'hora que s'optimitzen els recursos en benefici d'una millor qualitat de l'espai públic.

C/ del Mar, 12 entresòl
08930 Sant Adrià de Besòs
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
tel.: 93 462 00 20

Agents cívics

Programa que se serveix del tracte pròxim i cordial amb la població del barri per treballar l'educació per la convivència i el civisme. El cos d'agents cívics informa i assessora el ciutadà sobre les ordenances municipals en l'àmbit del civisme, per reforçar els bons hàbits, el respecte mutu i la convivència entre veïns en l'espai públic. A l'hora que recull qualsevol tipus d'incidència que afecti aquest propòsit, a més, dels suggeriments, consultes i opinions dels vianants. Així, mateix col.labora amb la resta de serveis per garantir el bon funcionament de les activitats que s'organitzen al barri i duu a terme un programa d'educació viària a l'Escola Mediterrània amb l'alumnat de primària.

C/ del Mar, 12 entresòl
08930 Sant Adrià de Besòs