Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h, tardes de 15:00 a 17:00 i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Els carrers del barri s’han omplert de gent que tenia ganes de celebrar l’arribada del Carnestoltes i la rua d’aquest Dijous Gras hi ha posat color, música i ballaruga. Les diverses entitats que mantenen activa la vida associativa, participativa i reivindicativa a la Mina, juntament, amb els serveis i les administracions que hi treballen, van passejar les seves disfresses inspirades totes elles en l’àmbit de la salut.

 

 

 

 

S’hi van veure virus i bacteris malignes de tots colors, metges “xanqueros”, infermeres i malalts, lesionats, entusiastes de l’exercici físic, reivindicacions per un millor sistema sanitari demanant més especialistes, i no hi va faltar el senyor Carnestoltes presidint la rua. El grup de batukada s’obria pas a cops de timbals i feia treure el cap al veïnat que s’ho mirava des de les finestres de casa. Més de dues-centes persones van desfilar un any més, en un dels actes comunitaris més participatius, organitzat pel Projecte educatiu del barri de la Mina (PEBmina) que aplega una vintena d’entitats i serveis. El fi de festa es va fer a la plaça del carrer Gregal davant el Casal de la Gent Gran. Tothom va passar a fer-se fotografies pel photocall de Carnaval, i amb totes aquestes instantànies s’està preparant una exposició que es mostrarà a l’Espai cultural Font de la Mina, a l’ambulatori i al Casal Cívic, properament, de manera itinerant. Al so de la cançó “Bajo el mismo sol” d’Alvaro Soler, que canta acompanyat de la Jennifer López, les diferents comparses van fer un flashmob –coreografia col•lectiva-. Al final hi va haver xocolata calenta i melindros, per a tots els participants, que va treure el fred als que s’havien bellugat menys.

 

      

 

El PEBmina treballa en comissions sectorials –Infància i adolescència, Comunitat educativa i Acció comunitària- que es coordinen en un plenari que se celebra cada dos mesos. La comissió d’Acció comunitària és l’encarregada d’organitzar un esdeveniment col·lectiu per trimestre (Carnestoltes al febrer, la Festa del Joc i dels drets dels infants i joves al maig, i les celebracions de Nadal pel desembre). Així com de donar suport a d’altres iniciatives que sorgeixin de les entitats, amb l’objectiu de reforçar la comunitat i enfortir els valors del civisme, la tolerància, el compromís i el bon veïnatge.

 

     

Consorci del barri de la Mina