La Mina estarà molt ben representada aquest cap de setmana en el segon torneig classificatori per equips de la First Lego League que se celebrarà aquest cap de setmana a la Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), al Campus Diagonal-Besòs de la UPC.

 

 

PES La Mina hi participa amb dos equips, Aula d'estudi i UEC, i l'Institut Escola La Mina amb un, que competiran amb onze equips més. També de Sant Adrià de Besòs hi ha l'Escola Catalunya i Institut Manuel Vázquez Montalbán, la resta són de Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac, Cornellà de Llobregat i Barcelona. En total hi haurà més de 100 joves d'entre deu i 16 anys. En aquesta edició el tema és l'exploració espacial i els equips hauran de resoldre diverses missions de l'espai amb els robots que han construït durant el treball previ que porten fent els darrers mesos. Es tracta de resoldre un problema físic o social al qual l'ésser humà s'haurà d'enfrontar durant aquesta exploració espacial de llarga durada en el sistema solar. Els equips comparteixen tot el que han treballat i après durant la fase preparatòria i els dies del torneig hauran de presentarar els seus projectes científics on es posa a prova la seva creativitat i enguiny per dissenyar, construir i programar el seu robot, per una banda, i per l'altra participar en el Joc del Robot.

 

En aquesta competició hi juga un parper clau el treball en equip i la integració dels valors que promou la First Lego League: descobriment, innovació, impacte, inclusió, col·laboració i diversió, que són els trets fonamentals del programa. Dels 14 equips que participen aquest cap de setmana, vuit ho fan a través del Pla Social de la Fundació Scientia, entitat promotora de la First Lego League a l'estat espanyol, que té per objectiu promoure la igualtat d'oportunitats i potenciar el talent de nois i noies que provenen d'entorns més desafavorits, per tal que el foment de la ciència i la tecnologia arribi a tots els centres educatius. Aquests equips han estat becats per la Fundació Scientia i han comptat amb el seguiment del professorat de l'EEscola d'Enginyeria de la UPC.

 

 

 

Programa

A les 9 del matí comença la jornada amb l'acreditació dels equips participants i la inauguració que està prevista per a un quart i deu de deu (9.25h.). A les 10 es posa en marxa la presentació dels projectes i a un quart d'onze (10.15h.) es dóna pas al joc del robot. Les diverses tandes de presentacions i partides del joc del robot duraran fins cap a la una del migdia i a dos quart de dues (13.30h.) es farà el lliurament dels premis.

Bona sort! 

Consorci del barri de la Mina