El president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, acompanyats de l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, han visitat aquest matí les instal·lacions i serveis del nou CAP la Mina, posat en marxa fa poc més d’un any. El director del centre de salut, Juan Manuel Mendive, els ha fet de guia al llarg del recorregut on han fet diverses aturades per parlar directament amb l’equip mèdic.

 

 

La consellera Vergés ha insistit en que es tracta d’un centre de primer ordre tant pel que fa a les instal·lacions i instrumental mèdic com, i sobretot, perquè es tracta de l’únic CAP de Catalunya que de manera integrada i avançada ofereix el major ventall de serveis mèdics 24h al dia tots els dies de l’any: Medicina i Infermeria de Família, Pediatria, Atenció continuada, odontologia, Treball Socials, Suport d’especialistes i atenció a la salut sexual i reproductiva, així com l’atenció a la salut mental i a les addiccions. Alhora que ha destacat l’alt grau d’implicació dels professionals de l’equip d’atenció primària amb la comunitat del barri, ja que participa activament en les xarxes i comissions de treball com el Projecte Educatiu del barri, les Taules de drogodependències i Salut mental, la Comissió contra la violència masclista o l’activitat de promoció de l’activitat física La Mina camina. També formen part d’aquest treball en l’àmbit de la salut comunitària el programa divulgatiu de salut a Ràdio La Mina, el grup d’exercici físic per a persones grans La Mina s’activa, i la seva col·laboració en les diverses iniciatives pròpies o d’altres entitats i serveis del barri con la Setmana Cultural.

 

 

 

Igualtat d'oportunitats

Per la seva banda, el president Torra ha insistit que el major compromís del seu govern està el la salut i l’educació, considerants els dos àmbits més importants del seu govern al que s’hi dediquen els majors esforços i recursos pressupostaris i personals. “Tal com pertoca -ha dit- quan el centre de l’activitat de govern la tenim en les polítiques socials, que tenen especialment en compte barris vulnerables com la Mina. Perquè amb el canvi republicà que volem ens en n’hem de sortir tots plegats”. Per afegir que “Un país no es fractura pel debat polític, es fractura per les desigualtats i la manca d’oportunitats”. El president ha agraït la invitació que li va fer l’alcalde per visitar el CAP i ha destacat molt especialment la tasca dels 118 professionals del centre de salut de la Mina als qui ha dit que el Govern treballa per garantir-los els recursos necessaris perquè puguin treballar en condicions i donar el servei de qualitat que correspon a la ciutadania. Tot reconeguen que li consta que la població els aprecia per la bona feina que fan.

 

 

 

L’actual CAP La Mina, previst en el Pla de transformació que gestiona el Consorci del barri de la Mina, va substituir l’any passat l’antic centre de salut per donar servei a 16.000 persones, ja que a més del barri de la Mina atén la població del barri de la Catalana, també de Sant Adrià de Besòs, i veïns de les zones limítrofes amb Barcelona. El Departament de Salut va projectar aquesta Àrea de Salut Bàsica que va tenir un cost de 9 milions d’euros.

Consorci del barri de la Mina