La Xarxa de Serveis d’Inserció Sociolaboral del Consorci ha organitzar el taller “Recerca de feina en un click” de nou format que s'ha dut a terme durant aquest mes de juny. El resultat ha estat molt positiu i es preveu organitzar-ne noves edicions de cara el curs que ve.

 

 

El taller ha tingut una durada de dotze hores, repartides en sis sessions. En aquest cas la recerca de feina a pres una perspectiva més actualitzada posant el focus en les noves tecnologies. S’ha tractat d’aprendre a incorporar i fer ús dels nous recursos de la comunicació digital plenament instal·lats en la nostra societat i dels quals en fem un ús diari i quotidià, quan el que volem és trobar feina i veure les possibilitats que tenim través del mòbil en aquest àmbit. Només amb un clic poden enviar la nostra candidatura.

El taller ha constat d'una introducció bàsica de conceptes clau 2.0, la instal·lació, el registre i la gestió de dues aplicacions de prestigi a través del mòbil, com són: Job Today i Infojobs, d’una banda. I, de l’altra, treballar la preparació i l’enviament d’una autocandidatura a través de correu electrònic o del telèfon intel·ligent (smartphone). La interactivitat d'aquest dispositiu afavoreix un intercanvi d'informació que resulta més àgil i eficaç que no pas la recerca a través d'un ordinador. Cal tenir-ho en compte perquè actualment constitueix una via de comunicació que cada cop més fan servir un gran nombre de persones, tant en l'àmbit personal com en el laboral on ja es percep com una eina de treball més.

Hi han participat un grup de persones vinculades als serveis de la Xarxa Sociolaboral que actualment estan en un procés de recerca de feina. Les sessions s’han dut a terme a les aules de treball i reunió que ens ha cedit la biblioteca Font de La Mina. Aquest fet ha facilitat que les persones que hi ha participat hagin conegut els magnífics recursos que l’Espai cultural i la biblioteca ofereixen i posen a disposició de la comunitat.

Consorci del barri de la Mina