Daniel Martín, alumne del cicle d’Activitats Comercials de l’Institut Escola Sant Adrià de Besòs del barri de la Mina, va guanyar el primer premi de la categoria la Idea més Viable del XII Concurs “Idees de Negoci” que organitza l'Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Adrià. I, Hamid Nasr, estudiant d’automoció de vehicles, va aconseguir el segon per la Idea més Innovadora.

 

L’Institut Escola Sant Adrià de Besòs va obtenir el segon premi en la categoria de centres d’ensenyament que premia els centres que han acollir seminaris formatius i que tenen alumnes que participen al concurs. El premi destinat als centres d’ensenyament valora el volum de participació dels joves estudiants i la qualitat dels treballs presentats. Els altres centres participants han estat l’Institut Manuel Vázquez Montalbán, l’Escola Túrbula i el Col·legi Sant Gabriel. En total, s’hi han presentat 173 alumnes amb 109 projectes de negoci que es poden aplicar en diversos àmbits econòmics, i dels quals 31 van passar la primera selecció per ser valorats pel jurat. El Concurs atorga un total de 12 premis. Tres premis per categoria: la de centres d’ensenyament, a la idea més innovadora, a la idea més viable i a la idea més sostenible i solidària, que es van lliurar el passat 25 de maig a la sala de plens de l’Ajuntament. La categoria per als centres d’ensenyament atorga els premis de 800, 400 i 200 €. Els premis per a les altres categories són de 600, 300 i 150€.

 

 

 

El Consorci és membre del jurat

El Consorci del barri de la Mina, un any més, hi participa formant part del jurat donant suport a un concurs que té per objecte fomentar l’esperit emprenedor en el territori i premiar la creativitat dels joves. El jurat ha tingut en compte els criteris d’innovació, viabilitat, sostenibilitat i/o solidaritat dels projectes, juntament amb la qualitat de la descripció detallada de la idea de negoci que es proposa i la coherència d’aquesta. Va adreçat als alumnes de quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius que estudiïn als centres d’ensenyament del municipi. Com a novetat d’aquesta dotzena edició, el concurs s’ha obert a totes les persones d’entre 16 i 25 anys de la ciutat. La idea de negoci que es presenta al concurs ha de tenir ànim de lucre i ha d’estar inclosa en els àmbits de la indústria, la construcció, el comerç -tant pot ser al detall com a l’engròs- serveis a les empreses o a les persones. A més, de la competició entre els projectes que es presenten els organitzadors acompanyen aquesta iniciativa d’un programa de seminaris que fa l’Ajuntament sobre generació d’idees i creació d’empreses, juntament, amb els tallers de creativitat. L’assistència als seminaris durant el curs escolar és un dels requisits per poder participar-hi.

Consorci del barri de la Mina