L'equip de prospecció d'empreses, juntament, amb tècnics de la Xarxa de serveis sociolaborals del Consorci han establert contactes amb empreses i institucions de l’àmbit de l’ocupació i del turisme, gràcies a les visites que han fet a dues fires de mostres que s’han celebrat aquest mes d’abril al recinte de Montjuïc.

 

D’una banda, els dies 17 i 18 ha tingut lloc el V Congrés Internacional d'Ocupació i Orientació professional JOBarcelona, que ha comptat amb la participació d’un centenar d'empreses i institucions, de les quals un 80% eren multinacionals i la resta pimes i empreses emergents. El congrés ha calculat que les companyies participants -el 40% de les quals eren estrangeres- han desplegat fins a 1.225 persones reclutadores i expertes en selecció de talent, i que s'han generat 9.000 oportunitats laborals a través d'entrevistes personals amb els assistents, que de mitjana tenien 24 anys. Aquestes accions anaven especialment dirigides a universitaris i titulats que podien entrevistar-se directament amb els seleccionadors de les diferents empreses. Els sectors més representats han estat el tecnològic, industrial, automoció, farmacèutic, distribució, venda al detall i gran consum. Paral·lelament, el programa del Congrés ha ofert tallers d'orientació professional, més d’un centenar de conferències i diverses activitats programades.

L’equip de la Xarxa laboral del Consorci ha aprofitat aquesta concentració de professionals per establir nous contactes i iniciar negociacions amb l'objectiu d'acostar aquestes ofertes al perfil de les candidatures laborals que tenim al barri de la Mina.

 

 

 

Oportunitats en el sector del turisme

D’altra banda, del 20 al 22 d’abril s’ha celebrat el 25è. Saló del Turisme B-TRAVEL que l’equip de prospecció va visitar durant la primera jornada. El saló és una gran plataforma de reserva de viatges i una referència en el turisme d’experiències. Hi han participat més de 200 expositors, entre els quals hi havia representades totes les comunitats autònomes de l’Estat Espanyol i 40 destinacions internacionals.

En aquest cas, l’assistència a la fira va possibilitat fer contactes els sectors econòmics dels serveis, el turisme i hostaleria, i l’ automoció. A més, d’organismes oficials i centres de formació que també eren presents a la mostra. A partir d’aquests primers contactes s’obra la possibilitat de generar col·laboracions de participació amb qualsevol dels serveis d’inserció sociolaboral que constitueixen la Xarxa Consorci.

Una gran diversitat d’empreses d’aquests sectors relacionats amb el món del turisme i els viatges han participat al 25è. Saló B-TRAVEL: agències de viatges, formació i serveis turístics, ofertes d’allotjaments, companyies de transport, complements de viatge, turisme (actiu, online, esportiu, sostenible, enoturisme o gastronòmic). Així com la tecnologia digital aplicada al sector com són les smarts destinacions. Ofertes i destinacions d’àmbit nacional i internacional, viatges especialitzats, creuers, càmping i caravàning… Un món que no té fi i que ens obre un munt de possibilitats.

 

 

 

Consorci del barri de la Mina