Unes 500 persones de les entitats i agrupacions del barri van participar a la rua de Carnestoltes que va recórrer ahir, dijous gras, els carrers de la Mina Nova i la Mina Vella. Obria pas el grup Festimbal a toc de tabals i timbals i darrere seguien les vistoses comparses que aquest any s’han inspirat en la ciència per decorar les seves andròmines i disfresses.

 

 

 

 

La Rua, organitzada per la Comissió d’Acció Comunitària del Projecte Educatiu del barri de la Mina (PEBmina), va sortir, poc abans de les sis de la tarda, del passeig Camarón, davant del Casal Cívic per recorre tot el passeig fins l’avinguda Manuel Fernández Márquez per pujar tot seguit la Rambla de la Mina i, a l’alçada de l’Espai Cultural Font de la Mina, continuar pel carrer de Ponent i entrar a la Mina Vella pel carrer del Mar, per acabar a la plaça Teresa de Calcuta, davant la parròquia Mare de Déu de les Neus. Al punt d’arribada els membres de les comparses van berenar xocolata amb melindros -es van repartir uns 175 gots de xocolata desfeta i uns 525 melindros-, en un bon entorn i ambient per a la convivència veïnal.

 

    

    

 


Celebrem comunitat
A més de la festa popular que representa la celebració de Carnestoltes i el pas de la rua pels carrers del barri, l’organització d’activitats comunitàries com aquesta tenen altres objectius per a les entitats vinculades al PEBmina. Com són reforçar el sentit de pertinença, el treball en equip, la sensibilització pel que fa a temes i qüestions que ens interpel·len -aquest any, per exemple, l’interès per la ciència-, la cohesió de grup, l’exercici del gaudi col·lectiu, la relació i intercanvi intergeneracional, l’ús social i comunitari de l’espai públic, i la col·laboració entre entitats, serveis i Ajuntament.

 

    

    

     

 
 
 
Consorci del barri de la Mina