La Jugatecambiental del parc del Besòs ha tancat la seva temporada de tardor aquest darrer diumenge de novembre. Ara deixarem passar l’hivern i les activitats es reprendran amb la primavera, el proper mes de març.

 

 


Novament, les valoracions del projecte són positives, tant per part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que n’és la promotora, i veu com temporada a temporada les xifres de participació augmenten i consoliden el projecte, com, sobretot, per les famílies. Aquestes aprecien, d’una banda, que hi poden participar tots plegats i, per l’altra, el format lúdic de les activitats. De manera, que moltes d’elles ja són fidels seguidores de la cita de cada matí de diumenge al parc per participar de les activitats mediambientals que se’ls proposen.


Hotel d’insectes i Dia mundial sense cotxes
Durant aquests tres mesos s’han abordat temes mediambientals com el deteriorament de la capa d’ozó, la pol·lució mediambiental, el paper important que tenen les plantes, els ocells i els insectes en l’equilibri del nostre entorn, la responsabilitat social que com a col·lectiu tenim pel medi ambient, o els beneficis del reciclatge ben fet de les nostres deixalles. L’èxit de la Jugateca és que aquesta sensibilització vers la corresponsabilització i la preservació activa del medi ambient en el nostre context urbà s’ha fet a través del joc i en l’entorn del parc. El parc ens permet un contacte directe amb la natura i facilita que s’hi puguin organitzar petits itineraris que ens han acostat als seus arbres i als seus ocells. Això ens ajuda a percebre les necessitats que tenen i entendre que cal tenir cura d’ells. Altres dies s’han fet manualitats com construir un hotel d’insectes, cosa que va sorprendre a més d’un, un molinet de vent, o un planter amb llavors. La programació de cada temporada inclou conta contes adreçats a tota la família i que de vegades ens fan pensar sobre la contaminació dels rius, l’escassetat de l’aigua o l’excés de vehicles a les carreteres. I, segons el moment de l’any, ens afegim a les celebracions mundials del dia de sense cotxes, dels aiguamolls, de la vida silvestre, l’eficiència energètica o la meteorologia.

Consorci del barri de la Mina